Op 22 januari 2010 ging Linning’s voorstelling Endless Song of Silence in Theater Bellevue in première. Endless Song of Silence is een bewerking van de versie die Linning in 2005 als huischoreograaf van het Scapino Ballet Rotterdam creëerde en die door pers en publiek zeer enthousiast werd onthaald. Dit 18 minuten durende indrukwekkende en intieme duet, met het thema afscheid, heeft zij verder verdiept en uitgebreid tot een nieuwe avondvullende voorstelling gedanst door Danilo Colonna en Linning zelf. De aangrijpende derde symfonie van Gorecki in combinatie met filmprojecties en live camera vormen het decor voor de heftige strijd van de dansers om samen één te kunnen zijn. In drie delen worden de verschillende stadia van het onvermijdelijke afscheid voelbaar en de oorverdovende stilte die daarop volgt.

Centraal in dit intieme maar grootse duet staat de brutale theatrale vondst van een verscholen loopband waarop dansers zich letterlijk staande moeten houden. Linning gebruikt die lopende band als een symbool voor het wegtikken van de tijd. De dansers zijn verwikkeld in een heftige strijd om samen één te kunnen zijn. Gepassioneerd laten ze zich meevoeren, of ploeteren juist voort in tegengestelde richting. De blikken voorwaarts op een gezamenlijke toekomst gericht. Echter de gekwelde omhelzingen onderstrepen dat die er nooit zal komen.
In de aangrijpende muziek van Gorecki’s derde symfonie schuilt een pijnlijke schoonheid, een verlangen naar rust en geborgenheid. Echos van hoop klinken door in de prachtige film close-ups die op twee transparante filmdoeken worden geprojecteerd, die diffuus samenvloeien met de live dans op toneel. Een prachtige metafoor voor de strijd die met de liefde gepaard gaat en het onherroepelijke afscheid dat daarop volgt.

Voor Endless Song of Silence werkte Linning samen met de visueel kunstenaar Ief Spincemaille (bekend van Wolfskers van Guy Cassiers/het Toneelhuis en Romeinse Tragedies van Ivo van Hove/Toneelgroep Amsterdam), met de jonge fashion designer Iris van Herpen en dramaturg Peggy Olislaegers.