Nanine Linning zet volgende stap in haar carriere

Sinds augustus 2009 hebben intendant Holger Schultze en artistiek leider Nanine Linning grote successen geboekt in Osnabrück met hun tegendraadse werkwijze binnen het Duitse stadstheaterbestel met een dansopera, internationale tournees, locatieprojecten en multidisciplinaire, grootschalige producties. Per augustus 2012 zetten zij hun samenwerking voort in Heidelberg en openen daar een deels gerestaureerd, deels nieuw gebouwd theater.

Heidelberg, een van de belangrijkste culturele steden van Duitsland onder de rook van Stuttgart - Frankfurt - Mannheim, staat onder andere bekend om zijn internationaal hoog aangeschreven universiteit. Theater Heidelberg kent een jarenlange traditie die voor menig theatermaker (o.a. Johann Kresnik, Hans Neuenfels, Jossi Wieler) een bewezen springplank naar de grote huizen van Europa is gebleken. Linning heeft de ambitie om ook in Heidelberg met haar beeldende en extreem fysieke voorstellingen een jong en breed publiek te veroveren en Nederlands-Duitse coproducties te bewerkstelligen.

Nanine Linning neemt haar huidige Duitse dansgezelschap mee onder de naam Theater Heidelberg / Dance Company Nanine Linning. Haar gezelschap van 11 dansers zal deel uitmaken van het stadstheater waarin ook een toneelgezelschap, een opera/muziektheatergezelschap, een jeugdtheaterensemble en een symfonieorkest gehuisvest zijn. Dit geeft Linning de mogelijkheid haar multidisciplinaire werkwijze verder uit te diepen door in haar producties naast dansers, ook acteurs, zangers, orkest en koor in te zetten. Tevens kan zij zich als operaregisseur in Heidelberg verder ontwikkelen door elk seizoen een dansopera uit te brengen.

Linning blijft tot juli 2012 artistiek leider van Dance Company Theater Osnabrück. Naast REQUIEM, een coproductie met Stichting NANINELINNING.NL, staan in Osnabrück onder andere een operaregie, een dansproductie met koor en orkest en een internationale tournee gepland.

Nanine Linning zet volgende stap in haar carriere, 27.01.11